lørdag 6. februar 2010

Kirketomt

Hver søndag er det gudstjeneste på fulani i Sévaré. ”Kirkerommet” er en paviljong med stråtak og uten vegger. Under gudstjenesten sitter vi på matter i en ring på betonggolvet. I hovedsak er menigheten fire maliske familier i tillegg til de to afrikanske misjonærfamiliene (våre kolleger fra Benin, Nigeria og Niger) og oss to fra Norge. Bildet viser "kirka" med misjonærerene foran, fra venstre Idris (fra Nigeria), Dorcas (fra Benin), Maryama (fra Niger), Else og Helge. Samuel (fra Benin) var på reise da bildet ble tatt i høst.



Nå har styret i vår lokale organisasjon vedtatt å gå aktivt inn for å finne en kirketomt og komme i gang med kirkebyggingsplaner i Sévaré. Det er allerede samlet inn en del penger, og gruppen med nordmenn som var på besøk nå i januar (Ravinala-gruppen) sørget for at den kontoen økte med 5-6 000 norske kroner. Vurdert ut fra norske forhold er tomteprisene lave her, men når dagslønnen til våre lokale menighetsfeller ligger på 30-40 kroner, sier det seg selv at menighetens egenandel ikke kan bli så stor. Men de bidrar!

To søndager i måneden drar også noen fra vår menighet til Konza for å holde gudstjeneste sammen med de få kristne der. Som regel er det en av de afrikanske misjonærene som reiser sammen med én av de lokale, kristne fulaniene her i Sévaré, eller én av de lokale reiser alene. Kanskje blir det kirkebygging i Konza også, men det er nok en stund til.

Lengst når det gjelder kirketomt og kirkebyggingsplaner er de nok kommet i Douentza. Vi venter i disse dager på informasjon derfra om det er blitt tomtekjøp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar