4 løk
4 store tomater
4 grønne paprika
4 fedd hvitløk
2 laubærblad
500 g Kål
3 Gulerøtter
2 Poteter
1 Aubergine
1 liten boks tomatpuré
700 g kjøtt, helst med bein
Olje til steking
Salt. pepper
Fremgangsmåte:
Kjøttet saltes og stekes på sterk varme i olje. Deretter
kokes kjøttet sammen med løk, tomater, paprika, hvitløk, grønne blader og
tomatpuré i vann tilsatt maggiterninger (med kjøttkraft).
Kutt opp grønnsakene og stek disse også i olje for så å koke
de sammen med kjøttet.
Ta ut grønnsakene og kjøttet fra vannet/kjøttkraften.
Mål opp riktig mengde væske i forhold til ris. Kok risen.
4 dl ris
8 dl vann
Salt
Ekstra:
Stek 2 løk lett i olje, hell over kjøttkraft (fra
maggeterninger), kokes og helles over grønnsakene slik at de ikke serveres tørt
Servering:
Den kokte risen helles over på et stort serveringsfat/bolle,
over risen legges grønnsaker og kjøtt, til slutt kjøttkraften med løk. Rød
pepper etter smak. Spises med høyre hånd eller skje etter behag J
Gryterett med fisk |
Gryterett med kjøtt og pommes frites (det røde er ekstra sterk saus) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar