fredag 4. desember 2009

Adventstid

Det er litt rart å tenke på alle tradisjoner som hører advent til i Norge, både i private hjem, i kirker og hos handelsstanden…... Og her sitter vi, i Sévaré, hvor det kun er hjemmet vårt som forteller at det er advent.

Der er det til gjengjeld mye advent. Lilla løpere, lilla lys, adventskrans og adventsstjerne er på plass. Vi har også et lys med datoer nedover som vi tenner hver morgen når vi har vår daglige andaktsstund.

Dette er rammen for vår adventstid, og det er vi igrunnen godt fornøyd med. Den hjelper oss til lettere å ha fokus på denne tidens innhold; Jesus som kom, Jesus som kommer i dag og Jesus som kommer igjen.

Og når vi først er inne på dette med tiden vi er inne i; her kommer en kort rapport om været:

18 grader om morgenen, såvidt over 30 midt på dagen (men det kjennes ikke så varmt ut, for det er helt tørt). Ikke regn og ikke spesielt mye støv (ennå). Nå starter kuldeperioden, sier folk og viser med all tydelighet at det ikke er noe de ser fram til. Og det er forståelig. For dem som ikke har gensere og gode sokker å ta på, så er nok morgenene riktig ubehagelige.

3 kommentarer:

  1. Sender en liten adventshilsen fra Unsvåg, på Nordstrand. Pappa fikk ikke til å legge inn kommentar , derfor kommer den herfra.
    Einar Unsvåg

    SvarSlett
  2. Nå er det på skinner igjen. God adventstid fra oss i Asker. Vi kom fra Lofoten på tirsdag etter at jeg begynte i et vikariat den 15. sept. Nå er det advent i stua her og. Så idag på Kristian sin blogg at de blir i Norge i jula. Kanskje de andre kommer til dere? Vi høres igjen.
    Hilsen fra Ragnhild og Erling.

    SvarSlett
  3. Fint å lese om livet dykkar i Mali. Det høyrest vel spennande ut.

    SvarSlett