mandag 19. november 2012

Nytt sykehus for Mopti-regionen

Sykehuset i Mopti-regionen er flyttet fra Nigers bredder i Mopti by til et stort område som inntil nå har vært ubebodd sentralt, litt nord for veikrysset midt i Sévaré.  Fram til februar i år (siste gang vi besøkte byen før vi ble evakuert) fulgte vi spent med på byggingen, og vi så det vokse for hver gang vi var der. Det var opprinnelig den sittende presidenten som skulle forestå den offisielle åpningen i slutten av mars.  Men på grunn av statskupp og andre hendelser i landet det siste halve året, var det ikke før nå i slutten av oktober at sykehuset ble åpnet, foretatt av regionale myndigheter.

På vår siste reise til Mopti var vi så heldige å få omvisning på det nye sykehuset, og det var rett og slett imponerende! Det er fullt utstyrt med nytt utstyr både på laboratoriet, røntgen, operasjonssal, føde og barsel! Vi lar bildene tale for seg…

Hovedinngang for ambulansekjøretøy
Plan over sykehuset

Sykehusområdet er stort
Kirurgisk fløy
Pårørende har inngang direkte inn på sykerommet
 
Trillinger i kuvøse
Fødestue klar til bruk
Det sies at det nye sykehuset er finansiert av kineserne (som så mye annet her i Mali), men driften skal stat og kommune stå for. Det blir spennende å følge det videre, og det er mange spørsmål og mye skepsis som melder seg hos en nordmann med noen års fartstid i Afrika....

3 kommentarer:

 1. Må innrømme at dei skeptiske spørsmåla også var å finne i min ryggmarg. Å ta ansvar for vedlikehald er ikkje det afrikanere likar best. Det er uansett flott å sjå at det har kome eit sjukehus, så får me berre håpe at kinesarane ikkje har tatt for mykje "betalt" for tenestene.
  Kjekt å lese bloggen for tida! Mange og gode innlegg :)
  Vegard

  SvarSlett
 2. Hyggelig med tilbakemelding på det vi skriver! -å vite at det leses motiverer oss til videre skriving.

  SvarSlett
 3. Syns det såg flott ut på sjukehuset!! Og er vel som dei fleste spente på oppfølgjinga....Men det kan gå bedre enn en trur også!!
  Dåkke e flinke å blogge, d e sant:)ASTRID

  SvarSlett