fredag 5. april 2013

Våren i Norge

NMS har nå tatt avgjørelsen. Vi blir i Norge til over sommerferien.

Vurderingen er at det i og for seg er trygt nok i Bamako, men reiser til Mopti-regionen er uaktuelt. Dermed blir det en del begrensninger på hva Helge kan få utrettet i Mali.

Når det så i tillegg er bestemt at direktør Moïse Ngayap og lokalt ansatt administrasjonsleder skal ha permisjon for å jobbe med økonomistudier, blir det for Helges del totalt sett lite å vinne på å være i Mali sammenlignet med å jobbe med Malis-saker fra Norge.

I dagens situasjon er også Elses oppgaver i Mali redusert. I sum har dette bidratt til at NMS velger å holde oss i Norge til over sommeren. Mali er tross alt et land i krig, så hvorfror ta sjanser?

Planen er at det til høsten skal være 13 misjonærer i Bamako; fire fra Kamerun, to fra Etiopia, to fra Benin og fem fra Norge.

NMS har fastsatt følgende oppgaver for oss nå i Norge:
Else: Oppfølging av Mali-saker, utadrettet informasjonsarbeid i Norge og administrativt arbeid knyttet til planleggingen av NMS' generalforsamling i Oslo i 2014.
Helge: Oppfølging av bistandsprosjekter og diakonale prosjekter i Mali samt "forefallende" for NMS' hovedadministarsjon i Stavanger. Blant det "forefallende" har det bl.a vært en tur til Kamerun for å se nærmere på skoletilbudet ved en internasjonal skole der.

2 kommentarer:

  1. Er det noen vits i å fortsette å samle inn penger til misjonsprosjektet vårt i Mali? Burde vi velge et nytt prosjekt i steden?

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg har svart deg på en mail sendt til menighetskontoret i dag!

    SvarSlett