tirsdag 4. mai 2010

Radio

Sist uke var et team fra vårt radiostudio i Sévaré på besøk ved fire radiostasjoner. Tidligere hadde det vært på besøk ved fem andre radiostasjoner i Mopti fylke. Denne gangen gikk turen sørover først til to private radiostasjoner i Koutalia som ukentlig sender programmer produsert ved vårt radiostudio og videre til radiostasjoner i San og Djenné.

Radioteknikeren vår forteller at hensikten med besøkene er flere: Oppmuntring og støtte til de som jobber ved radiostasjonene, kartlegging av reaksjoner lytterne kommer med av positiv og negativ karakter og distribuering av kassetter og brosjyrer på fulani.

En radiostasjon de besøkte, kunne melde at de får henvendelse fra mange lyttere som ønsker kopi av de sendte programmene! En annen meldte at de får tilbakemeldinger om at radioprogrammene har så god kvalitet! En tredje radiostasjon befinner seg i et område hvor i all hovedsak det bor muslimer. Denne radiostasjonen har en kristen direktør som er meget tydelig på at radioen er for alle, også for kristne. Han har nemlig blitt møtt med negative reaksjoner når de har sendt programmer fra vårt radiostudio, samtidig opplever han at muslimske fulanier kommer til radiostasjonen i det skjulte for å spørre om noe de ikke helt har forstått i et radioprogram.

Radioteknikeren vår har et ønske om at barna skal få sine egne kristne program og det ønsket får han snart oppfylt. En helt ny radiostasjon i Mopti har gitt tilbud om gratis sendetid. Planen er klar for bruken av sendetiden: Et direktesendt program for og med barn hvor barn fra menighetene i Sévaré synger, vitner og blir intervjuet!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar