mandag 2. august 2010

Statsstøtte til skolen i Douentza

Den Norske Skolen i Douentza ble godkjent med rett til tilskudd etter privatskoleloven tidligere i år, under forutsetning av at skolelokalene og lærerkompetansen ble godkjent. Nå er alt på plass, og skolen mottar statsstøtte fra og med 1. august.

Her er det all grunn til å feire, for det har vært en lang vei. Den første søknaden ble påbegynt i 2005, men den rød-grønne regjeringen som overtok styringen av landet denne høsten, strammet så hardt inn når det gjaldt friskoler, at det tok mange år før det ble mulig å få en ny skole i utlandet godkjent. Og når først lovverket på nytt åpnet for godkjenninger, var det en rekke byråkratiske hindringer som måtte passeres.

Siste hindring for å få statsstøtte var at det ble problemer med rekruttering av rektor/lærer. Det skal være to ansatte, og den ene har vært på plass lenge. Den andre stillingen har det vært vanskeligere å få fylt. Løsningen er nå at Helge går inn som rektor nå i oppstarten og fram til 1. oktober. I slutten av september kommer en såkalt senior-volontør, en ung og sprek lærer-pensjonist, og overtar rektorjobben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar