søndag 19. september 2010

Mali feirer 50 år

22. september 1960 ble Mali selvstendig. 22. september 2010 er det altså 50-årsjubileum. Kirkene her i Sevare har allerede startet feiringen. Lørdag 18. var vi med på et stort arrangement med guvernøren for Region Mopti til stede.

Arrangementet startet med treplanting utenfor CMA-kirken. (Ang de ulike kirkesamfunnene i Mali, se denne artikkelen på bloggen vår). Presidenten i Mali har oppfordret befolkningen tl å plante trær, som et symbol på vekst og som noe nyttig for landet. 8 trær ble plantet. Else fikk plante ett av dem som representant for misjonærene.

Fra CMA-kirken gikk vi tog ca 1 km langs byens hovedgate til Alliansekirken (kirken som er et resultat av arbeidet til den tyske Allianz-Mission). Ca 300 syngende kristne maliere deltok i marsjen, men vel framme i kirken var vi ca 450 som deltok på arrangementet. Programmet bestod av korsang, menighetens allsang, forbønn for landet og taler. Både guvernør for Mopti region, fylkesmann for Mopti fylke (”cerkle de Mopti”) og ordfører for byen var til stede. De planlagte talene var ved distriktslederen for samabeidsrådet for de protestantiske kirkene, ordføreren og guvernøren. Helt utenfor programmet ble det plass til enda en taler, nemlig leder for ”region-parlamentet” (kan vel sammenlignes med fylkestinget i Norge…). Det var en dame i slutten av 30-årene, og hun åpnet talen sin med ordene ”Kjære søstre og brødre i Kristus”. Det er med andre ord en relativt ung, kristen kvinne som er valgt til leder av ”tinget” i Mopti region! Det var en positiv overraskelse.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar