søndag 12. september 2010

NMSere på tur til krokodillebyen

Det har blitt noen turer til Douentza siden august siden Helge har rektoransvaret for Den norske skolen der nå i starten av skoleåret. I forrige uke var Else også med, og vi utvidet turen med å ta en fridag (Ramadan-festen er offisiell fridag i Mali) i Douentza sammen med de andre misjonærene der.

Turen gikk til Borko, en landsby 20 km fra hovedveien mellom Sévaré og Douentza, litt opp i Dogon-fjellene. Denne byen er kjent for alle krokodillene som finnes i elva og i store og små vanndammer i og utenfor landsbyen.

Dogon-familiene som bor her, mener at opprinnelsen til landsbyen er denne:
Folket måtte flykte fra sletta ved Nigerelva på grunn av krig. Noen krokodiller beskyttet dem da de passerte Nigerelva, og krokodillene viste vei videre opp i åsene til det stedet der landsbyen ligger i dag. Her har de rennende vann fra kilder hele tørketiden. Krokodillene behandles med stor respekt, - de begraves når de dør, og krokodillene respekterer menneskene. Ingen i landsbyen er noen gang blitt skadet av en krokodille. Men guiden vår kunne ikke garantere at krokodillene var like hensynsfulle overfor turister .....

Etter krokodille-omvisningen ble det pique-nique i det grønne for hele NMS-misjonærfamilien.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar