søndag 26. februar 2012

Ambulansekjøretøy

Vi har vært en tur i Sévaré igjen. Denne gang ble det bare to dager, men vi rakk utrolig mye disse to dagene. Helge var bl.a med på diverse komitémøter og Else fulgte opp økonomisaker og andre administrative forpliktelser. Inne i mellom besøkte vi venner fra fulanimenigheten og vi rakk også en tur til landsbyen Fatoma.

Våre samarbeidspartnere gjennom mange år i Fatoma, APECEF fikk før jul et nytt ambulansekjøretøy (se bildet nedenfor) til senteret sitt. Det skal benyttes til evakuering av fødekvinner fra bushen til nærmeste fødeklinikk. Dette kjøretøyet er finansiert gjennom Sykepleiernes Misjonsring (SMR) hvor Else er medlem.
Senteret som administrerer evakueringen, har tidligere hatt et liknende kjøretøy som endte opp på skraphaugen på grunn manglende vedlikehold. Denne gang ble det satt i gang innsamling lokalt i alle landsbyene i kommunene som omfattes av evakueringsordningen, før kjøretøyet var på plass. Pengene er satt av til vedlikehold. Videre ble det, også dette lenge før kjøretøyet var på plass, laget lister over ansvarlige i de enkelte områdene for hvem som skal kontaktes ved behov for fødselshjelp og evakuering. Det er da vedkommende som kontakter en på senteret og ber om evakuering. Så er det familien til vedkommende kvinne som blir evakuert, som betaler for drivstoffet.
Det er gått ut bred informasjon om dette tilbudet til landsbyene i de tre kommunene Fatoma, Konori og Bassiri og befolkningen er klar over sine forpliktelser når «ambulansen» benyttes. Denne gang er det derfor håp om at kjøretøyet og evakueringsordningen vil vare i mange år. Ved hjelp av dette enkle ambulansekjøretøyet reddes altså mange kvinne- og barneliv. Det er meningsfylt å kunne bidra på denne måten.
Else og Hawa, rådgiver ved senteret er ekstra glade for det nye
ambulansekjøretøyet
med tanke på alle liv som nå kan reddes  
Senteret har en egen protokoll hvor all bruk av ambulansen registreres

2 kommentarer:

  1. Hei på dåkke!
    Tøft ambulansekøyretøy!!! Dette hadde vore noko å stilt opp med her heime.... Tenkte berre eg skulle kome med eit lite vårteikn frå Mørekysten; snøklokkene og krokusen spirer og regnet høljer ned! Akkurat i ettermiddag sludda det litt igjen, så det er kjente takter. Vi gler oss over lysare dagar og våren er altså i anmarsj, sjøl om vinteren nok kan spele oss eit puss endå. Vi er inne i fastetida, og kyrkjelydane her på Haram fastland bruker fastesamlingane i år til å prøve ut ny liturgi/kyrkjemusikk,- vi er jo i gong med utprøvinga av den nye gudstenesteordninga og skal bestemme ny gudstenesteliturgi i løpet av kort tid.... Elles er vi nokre som er i gong å lese gjennom NT no i fastetida, den nye bibelomsetjinga inspirerer! Ønske dåkke ei fin fastetid! Masse helsing frå Astrid

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Astrid!
      Takk for trufaste hilsner på bloggen vår! Det inspirerer oss! Her går vi også mot varmere tider uten at vi roper hurra for det...I neste uke reiser Else til Oslo hvor hun bl.a skal bli kjent med et nytt barnebarn, gjett om det er en som gleder seg...

      Slett