tirsdag 18. juni 2013

I dag 18. juni

I dag 18. juni er det et stort møte i byen Konna litt nord for Mopti og Sévaré i Mali. 17 imamer og 16 landsbysjefer møtes til samtale omkring temaet «Omskjæring av jenter og religion». Det er ledelsen for bistandsprosjektet vårt i Mopti-regionen som har organisert møtet.

Vår lokale leder reiser de 6 milene nordover til møtet sammen med en av de mest innflytelsesrike imamene i Mopti kommune (som omfatter tvillingbyene Sévaré og Mopti). Han har tatt utdanning innen islam både i utlandet og i Mali, og er respektert og anerkjent for sine kunnskaper.

Når han reiser til Konna i dag er det for å formidle et budskap om at omskjæring av jenter IKKE er en religiøs plikt. Det er kun en gammel, og riktignok godt rotfestet, tradisjon. Det finnes ikke noe i Koranen som kan tolkes som et påbud om å omskjære jenter, sier imamen fra Mopti. Han støtter vårt prosjekt fullt og helt fordi han har skjønt at omskjæring av jenter er svært skadelig for jentene.

Diskusjonsmøte i Konna i 2010

Imamen i Konna (bildet) støtter kampen mot omskjæring av jenter, men blant landsbysjefene og imamene i området hvor vi jobber, er det fortsatt noen som mener omskjæring av jenter er en religiøs plikt. De håper vi blir overbevist om det motsatte når en av de mest inflytelsesrike imamene i Mopti-regionen kommer med sitt budskap idag.

Prosjektet samarbeider også med den eneste kristne menigheten i Konna. Bildet er fra et besøk hos menighetens pastor i 2011. Pastoren og menigheten er aktive støttespillere for prosjektet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar