lørdag 28. mars 2015

Sterke vitnesbyrd

Nærmere 50 voksne fulanier og minst like mange barn og unge har denne uken vært samlet til familieleir. Tidligere har leiren foregått i romjulen, men nå altså i skolens vårferie. En skole var valgt som leirsted. Klasserommene fungerte som soverom, hvilerom og undervisningsrom. Skolegården som fotballbane og lekeplass, og til måltider og samtaler. Det var rett og slett et ypperlig sted for store og små.

Tema for årets leir var "Å vokse i den kristne tro". Tidligere misjonær og nå pensjonert prest Daniel Atouva fra Kamerun og prest Elisé Dembele fra en lokal malisk søsterkirke, var invitert til å undervise om tema. Etter hver undervisningsøkt var det åpent for spørsmål og kommentarer. Etter den siste undervisningen, var det spesielt mange som tok ordet. Det ene sterke og personlige vitnesbyrdet etter det andre ble avgitt.

Siste kvelden var det program ute på gårdsplassen. De minste barna hadde øvd inn et par sanger med bevegelse. Sanggleden var stor, ikke minst i gruppen av litt større barn. Her sang 15 barn av full hals med dansetrinn og full trøkk fra tam-tam trommer. Ungdommene hadde både sang, dans og drama.

Etter barna og ungdommene var det de voksnes tur. Det ble mer av sang og dansetrinn til rytmene fra tam-tam trommene. Kveldsprogrammet hadde også plass til dem som ville dele en hilsen. I det hele en kveld fylt av glede og et stort vitnesbyrd om takknemlighet til Gud.


Alle undervisningsøktene startet med sang ledet av lokale kristne. (Deltakerne ønsker kun anonymiserte bilder brukt på nettet.) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar