fredag 22. januar 2010

PDRM

Nå har vi vært på styremøte i utviklingsprosjektet "vårt", altså det store prosjektet som kalles PDRM og drives med midler fra NORAD.

2009 var første året i en ny 5-årsperiode. Forrige prosjektperiode gikk ut i 2008. Det er en omstendelig prosess å få på plass en søknad for en ny prosjektperiode, men når søknaden er godkjent, har man planer klare for 5 års arbeid.

Utviklingsprosjektet har i mange år beskjeftiget seg med bl.a brønngraving, leseopplæring for voksne, forebyggende helsearbeid og forbedring av helsetilbudet til kvinner som skal føde. I inneværende prosjektperiode er det to helt nye temaer som står i fokus: Kvinnesak og miljøvern!

En gruppe innen prosjektstaben arbeider med såkalt ”gender-problematikk”. Gender er det engelske ordet for kjønn i sosial betydning. Kamp mot omskjæring av unge jenter er hovedtema, men også diverse kursing innen kvinners rettigheter (og plikter!) står på programmet. Denne delen av prosjektet er ledet av en kvinne.

Andre del av prosjektet har som mål å stoppe overbeiting og overforbruk av naturressursene i visse områder. Arbeidsmetoden er å måle med tekniske hjelpemidler hvor mye fôr et område kan produsere, for så å utarbeide forpliktende avtaler mellom kvegeiere og jordbrukere om utnyttelsen av området.

Det er med andre ord holdningsendringer, eller mentalitetsendringer, som er målet denne gangen. Det er meget spennende å få være med på!

Bildene:
1. Folkemøte i Konna kommune. Ledelsen i prosjektet legger fram prosjektideen. Spørsmålet er: Vil befolkningen være med på opplegget? Resultatet av møtet ble positivt, og nå er man i gang med undervisning om konsekvensene av omskjæringspraksisen. Totalt vil 15 landsbyer involveres i prosjektet.
2. Afrikas største elefanter befinner seg i utkanten av prosjektområdet. Bildet viser natur som er overbeskattet.



1 kommentar:

  1. Takk for alt dere gjorde for oss "misjonsturister"! Vi fikk så mange opplevelser og så mye god informasjon m.a. om landsbyprosjektet og kampen mot omskjæring. I går formidlet vi våre inntrykk til givere i Naustdal, og sjekket bloggen for å få siste nytt. Det er veldig bra det dere skriver! Helge og Hanne i Førde

    SvarSlett