søndag 28. mars 2010

Gull for 30 år

Vi tar med litt fra den private sfære: Mandag 22. mars feiret vi 30 års bryllupsdag! Denne mandagen møttes Else og jeg (..det er Helge som skriver) i Ségou hvor vi, sammen med de andre misjonærene, skulle ha en ukes språkseminar. Else kom direkte fra Norge via Bamako, Helge fra Sévaré.

Den man har vært lykkelig gift med i 30 år, fortjener naturligvis en fin gave, og siden vi bor i Mali, måtte det bli noe herfra. Mali utvinner en god del gull, og her er gullsmeder som forvalter en mangehundreårig håndverktradisjon der yrket er lært fra far til sønn over et stort antall generasjoner. Så gavevalget ga seg nesten selv. Det måtte bli en gullring til Else.

Så jeg tegnet et mønster for en ring og gikk til en lokal gullsmed. En fulanivenn som kjente gullsmeden, var med som garantist, kjentmann og tolk. Det gir jo trygghet når en skal handle!

Bildet nedenfor viser verkstedet. Man kan undre seg over hvordan det går an å lage flotte gullsmykker når man sitter på en matte ved et bål, men jeg har sett det med mine egne øyne. Det går an!

Og prisen? Tja, 1 g gull koster 260 kroner (meget høy gullkvalitet!). Man kjøper så mange gram man ønsker. Og for selve arbeidet tok gullsmeden 65 kroner. Høres den prisen ok ut?

På bildet ligger ringen i en ”eske” av kuskinn. Skal det være Mali, så skal det være Mali!



3 kommentarer:

  1. Gratulerer med 30årsdagen!Det var en flott og spesiell ring du har fått Else, stilig design!hilsen Randi

    SvarSlett
  2. Kjære Else og Helge!
    Gratulerer SÅ mye med 30-års bryllupsdagen:)
    Kjempefin gave!
    En liten hilsen fra påskefjellet på Geilo:
    Vi koser oss med både inne- og uteaktiviteter. Været er ikke av det beste, mye snø og vind, men vi har prøvd både bortover- og nedoverskiene. Veldig hyggelig å ha Magnus her:)
    Ønsker dere en god og annerledes påskehelg.
    Beste hilsner fra Ellen og resten av gjengen på Dalebu.

    SvarSlett
  3. Gratulerer med de 30år.
    ikke alle denne gleden får
    sammen har dere gitt hverandre gleder
    reist og opplevde mange spennende steder

    Ringen! hva kan man si.... LEKKER
    Hilsen MEG (LER)

    SvarSlett