søndag 13. november 2011

Oval weekend

Slik har vi det akkurat nå: Helge sitter ved PC’en. Else sitter ved siden av med en bok. Vi sitter ute. Klokka er 9 lørdag morgen. Temperaturen er meget behagelig. Det er litt mye lyd rundt oss, men vi kan vel ikke kalle det støy. Det er duer som kurrer og fugler i skarpe farger som skvaldrer. Jeg vet ikke hva kommunikasjonen deres handler om, men lydnivået er høyt fra et hundretalls fugler i trærne omkring oss.

Vi sitter i en slags park. Bak oss er hytta hvor vi sov i natt. Ikke akkurat noen stråhytte, men rund er den. Og innendørs er det både varm dusj og kald air-condition. Stedet heter Teriya Bugu. Det ligger ved elva Bani, den elva som møter Nigereleva i Mopti.

 I 1973 startet en fransk sivilagronom et prosjekt her med en mengde ulike økologiske og idealistiske aktiviteter. Han finansierte mye av aktiviteten selv, og da han døde i 2003, måtte arvtakerne investere i turistsatsing og hotelldrift for å forsøke å sikre finansiering av det hele.
Vi er her for å slappe av. Oval weekend kalles det vel. Men litt jobb er det likevel. Turorganisator Else planlegger en kultur- og misjonstur fra Norge i 2012, og da blir det nok lagt inn to netter her på Teriya Bugu. Stedet anbefales.
Men stedet har én mangel: Internett. Så denne bloggartikkelen blir nok ikke lagt ut før vi er tilbake i Sévaré …..







1 kommentar:

  1. Heisann, her var det også fugler, Den øverste er en skyggehegre (Egretta ardesiaca), den lyse varianten,kan lett kjennes igjen på de gule føttene.

    Rovfuglen er nok ei glente på grunn av den karakteristiske stjerten, jeg gjetter på ei svartglente(Milvus migrans), men er ikke helt sikker

    SvarSlett