mandag 7. november 2011

Religiøse ledere er med

Kvinnedelen av det store NORAD-finansierte bistandsprosjektet har nå vært i funksjon i litt over to år. Vi har tidligere skrevet om allerede synlige resultater, og etter et nytt prosjektbesøk nylig, kan vi rapportere om enda flere.

Vi ser nå at de religiøse lederne er kommet med i kampen mot omskjæring. Imamen i den store moskéen i Konna kunne fortelle at han hadde studert alle de muslimske skriftene nøye og at det ikke står noe der om at kvinnene må omskjæres. I en av de islamske bøkene som er forklaringer til Koranen, står det derimot at dersom kvinnene skal omskjæres, må det gjøres så skånsomt som mulig.

- Nå er det dette jeg lærer bort til dem som sokner til den store moskeen her i Konna by, sier han. Han er også én av fem imamer i Konna kommune som offentlig går ut og støtter kampen mot omskjæring.

Presteparet for en evangelisk kirke i Konna er også med i kampen mot omskjæring. Etter selv å ha blitt undervist i temaet, underviser nå prestefruen når prosjektet arrangerer kursdager. Og presten har tatt opp temaet på ledersamlinger i sitt kirkesamfunn og i den lokale menigheten.

En av metodene i prosjektet kampen mot omskjæring, er «å få alle med på laget» gjennom undervisning og bevisstgjøring. Det ser vi helt konkret i Konna har fungert, og vi ser med forventning på den videre utviklingen i bistandsprosjektet.  
Imamen i Konna

Fra gårdsplassen hos pastoren i den evangeliske kirken i Konna.

3 kommentarer:

  1. Flott at muslimske og kristne ledere sprer infoen! Og det er så bra at imamen har studert skriftene og funnet ut at det ikke står noe om omskjæring.

    SvarSlett