lørdag 14. januar 2012

Arbeidet i Mali fortsetter som før


Det er nå gått 7 uker siden de norske misjonærene forlot Sévaré. De fleste av oss reiste forholdsvis raskt til Norge, mens vi var 3 som bodde og arbeidet her en tid før vi reiste hjem på juleferie. Nå er vi samme tre tilbake i Mali, men vi har ennå ikke reist tilbake til hjemmene våre. Hva vi gjør videre, vil bli bestemt i løpet av neste uke.

Mens vi var i Norge og nå etter at vi kom ut igjen, har vi hatt regelmessig og til tider mye kontakt med våre afrikanske misjonærkollegaer og lokale maliske kollegaer og venner. Det som går igjen, er at de savner oss, og det er jo godt! –men det som også går igjen, er at misjonsarbeidet og de fleste aktivitetene fortsetter som før! Før jul fikk vi for eksempel melding om at en leseopplæringsklasse var startet opp i en landsby nær Sévaré. Lærer her er en av de lokale, unge kristne fulaniene.

Videre har vi fått melding om flotte julefeiringer både i Sévaré og Douentza med spesielt mange barn og unge tilstede. Det samme med romjulas store fulanisamling (Kawrital) hvor 107 deltagere var samlet. Der var det også spesielt mange barn og unge med, noe som er lovende med tanke på etablering av en framtidig fulanikirke.

Produksjonen av radioprogram og bibeloversettelsesarbeidet går også videre, utført av lokale ansatte og fulgt opp av misjonærer både fra fjern og nær. Og på planen til noen av våre misjonærkollegaer i neste uke, står undervisning av de fulaniene som har gått på bibelskole. De har alle en eller annen lederposisjon i fulanimenighetene og har uttrykt et behov for undervisning på et dypere plan enn den som gis til menighetens øvrige medlemmer.

Misjonsarbeidet i Moptiregionen går altså videre selv om vi norske ikke er til stede. Situasjonen er ikke ideell, og det er ikke ønskelig at den skal vare så mye lengre, men når det er blitt slik som det er blitt, må vi konstatere at meldingene vi får, gir grunn til glede og takknemlighet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar