mandag 11. juni 2012

Ekstraordinært styremøte

I dagene etter pinse ble det avholdt ekstraordinært styremøte for den misjonsorganisasjonen NMS er en del av i Mali. Det ble avholdt i Addis Abeba i Etiopia hvor en av partnerne i misjonsorganisasjonen kommer fra. Videre var det representanter fra Kamerun, Nigeria og Norge.

Det var viktig for oss å møtes for å snakke om dagens situasjon i Mali, men også om vår felles framtid i Mali. Konklusjonene ble ikke de store og drastiske. Den politiske situasjonen i landet er for uavklart og uoversiktlig til at det kunne gjøres, men noen vedtak om endringer ble gjort. Vi var også enige om å møtes igjen i oktober til videre drøftinger. På det tidspunkt er forhåpentligvis situasjonen noe mer avklart.

Den mest radikale bestemmelsen vi gjorde, var midlertidig flytting av vårt kontor fra Sévaré til Bamako. Det er viktig for oss å ha et operativt kontor til enhver tid og i Bamako er banktjenester lettere tilgjengelig enn nordover hvor bankene stort sett har vært stengt siden slutten av mars.

Videre ble det besluttet at misjonærene foreløpig ikke reiser tilbake til Mali før tidligst i august. Familien Moise vil da midlertidig flytte til Bamako. Vi norske vil fortsette å bo der slik vi gjorde før statskuppet i mars. Vi norske har returbillett 13. august som vi håper å benytte oss av, men det forutsetter at UD endrer sine reiseråd og at våre arbeidsgivere beslutter å sende oss tilbake, en bestemmelse som vil bli tatt i slutten av juli.

På styremøtet i Addis snakket vi også om alt det gledelige som skjer i vår sammenheng i Mali for tiden. Menighetene fortsetter å møtes ukentlig til gudstjenester og til kvinnemøter. Radioprogram med andakter laget av lokale kristne og sør-sør misjonærer produseres, kopieres og sendes ut til 31 radiostasjoner over hele landet (bare to radiostasjoner hvor vi normalt sender våre program fra, er stengt pga uroen i nord). Bibeloversettelsesarbeidet fortsetter også, nå ledet fra nabolandet Burkina Faso, og i Norge holder ny (tidligere) misjonær på å forberede sin inntreden i Bibeloversettelsesarbeidet igjen!

Det utadrettede evangeliseringsarbeidet er naturlig nok noe redusert, men det gledelige er at flere av de lokale kristne regelmessig følger opp kontakter de selv har vært med misjonærer å besøke tidligere.

Når det gjelder det diakonale arbeidet, får vi rapporter fra Fatoma om at bygging av det vedtatte kvinnehuset går som planlagt, at innkjøp av korn subsidieres og at det store bistandsprosjektet er under omarbeiding både hva aktiviteter og geografisk område angår. Det diakonale arbeidet følges tett her fra Norge, om ikke daglig, så i hvert fall flere ganger i uken.

Tilbake til møtet i Addis hvor det også var gode og konstruktive samtaler vedrørende vår framtid i Mali. Alle er vi innstilt på en snarlig gjenopptakelse av arbeidet der og bønn vil være et viktig arbeidsredskap for oss alle i tiden fremover til det er mulig.

Fra venstre bak: Chaltu Tesfa fra Etiopia, Frode Brügger Sætre (visedirektør) fra NMS, Etienne Fomgbami fra Kamerun, Terje Bjørkås fra Frikirken og Ngayap Moise (driektør)fra Kamerun.
Fra venstre foran: Åshild Jensen (ansattes representant) fra Frikirken, Else Storaas Vatne fra NMS og Stephen Baba Panya fra Nigeria.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar