mandag 27. august 2012

Bibliotek


Vår lokale misjonsorganisasjon har i løpet av ca 15 år bidratt til at i underkant av tusen mennesker har lært å lese på sitt eget morsmål.

Som kjent er det liten vits å kunne lese hvis du ikke har bøker eller tidsskrifter som du kan lese. Derfor har vår organisasjon i samarbeid med en amerikansk misjonsorganisasjon bidratt til at det er opprettet biblioteker i et stort antall landsbyer.

Nå i september arrangeres det et kurs for 42 «bibliotekarer» i Fatoma. Deltakerne er ansvarlige for biblioteket i egen landsby. Det er ikke store bibliotek det er snakk om i de vel 40 landsbyene som er med på opplegget. Det handler om 50 – 100 bøker eller småhefter lagret i en kasse eller et skap i en hytte. Alle bøkene i landsbybibliotekene er på lokale språk, for det meste fulani.

NMS sitt giverprosjekt «Diakonale tiltak» finansierer ca 3/4 av utgiftene ved å arrangere dette kurset. Resten av utgiftene dekkes av innsamlede midler i landsbyene.

 

 

2 kommentarer:

  1. - Kjempebra tiltak og prosjekt,dette gleder en som er glad i å lese bøker! Slike ting som vi i vår vestlige velstand ikke tenker over - tenk å ikke ha tilgang til lesestoff ... Hilsen fra Liv Olaug i Stavanger

    SvarSlett
  2. Veldig bra å lese om positive ting som skjer i Mali! Mye godt stoff på bloggen som vi kan bringe videre til misjonsforeninger i området vårt nå i september. Hilsen Hanne og Helge i Førde

    SvarSlett