torsdag 23. august 2012

Mali akkurat nå

Hvordan er det i Mali akkurat nå?

I hovedsak er det rolig i Bamako. En ny samlingsregjering er på plass, og motpolene i malisk politikk har uttrykt tillit til hverandre og vist vilje til samarbeid. Dette gir så absolutt håp om en fredelig og positiv utvikling i hovedstaden. Men i nordområdene er det verre ….

Okkupasjonen som skjedde rundt 1. april, var et samarbeid mellom tuareger som ønsker en egen stat og islamister fra naboland som ønsker å kontrollere befolkningen gjennom sharialovgivning. Siden gruppene hadde ulikt mål, måtte det bli intern strid, og den endte med at islamistene jaget bort tuaregene i midten av juni.

Dette er en internettside, og vi kan derfor ikke skrive alt vi vet om hvordan det er å leve under islamisters okkupasjon. Men sikkert er det i alle fall at våre kristne brødre og søstre trenger vår forbønn!

Til dere som følger oss på disse nettsidene har vi derfor følgende melding: Ikke forvent å få nøyaktig informasjon om hva som skjer i nordområdene, det vil si områdene nord for Sevare og Konna, her på bloggen vår. Men be for arbeidet likevel!   

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar