torsdag 17. oktober 2013

Hårklipp kr 3,50

George bor i bydelen Yirimadjo helt i utkanten av Bamako. Hit kom han i 2011 etter å ha bodd mange år i Douentza. George er gift med en fulanikvinne fra Nord-Mali, men selv er han fra Ghana. Han og kona var lenge én av de drivende kreftene, ikke minst på sangens og musikkens område, i den fulanispråklige menigheten i Douentza.

I vår ble George alvorlig syk. Det holdt nesten på å gå riktig galt, men han klarte seg. Familien brukte imidlertid alt de hadde av penger på å få George frisk igjen. George er frisør, men da han kom seg etter sykdommen, hadde han ikke lenger utstyr til å utøve yrket sitt.
 
Misjonær Suzanne Ngayap hjalp da George å sette opp et budsjett for hva han trengte for å få på plass en enkel frisørsalong med utstyr. George skaffet bølgeblikkplater og materialer og fikk snekret et skur. Speil, plaststol og elektrisk barbermaskin ble innkjøpt, og vips, så var frisørsalongen på plass.
 
Det hele kostet i underkant av 1000 kroner. Det meste av summen fikk George i ren investeringsstøtte fra NMS sin lokale misjonsorganisasjon, siden han var i en spesielt vanskelig situasjon. Men vanligvis når Suzanne Ngayap planlegger små prosjekter med dem som vil starte næringsvirksomhet, ligger egenandelen på 20 – 30 %. Hittil i år har 12 personer fått investeringsstøtte gjennom det allsidige prosjektet vårt som kort og godt kalles "Diakonale tiltak".
 
Og hva det koster for en klipp hos George? 300 fcfa takk! (Ca kr 3,50). Med 10-15 kunder om dagen blir det en grei dagslønn etter at strøm og andre utgifter er betalt.

Frisørsalongen "Ras coiffure" i Yirimadjo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar