tirsdag 1. oktober 2013

Lederutvikling og sterke fellesskap

Det er tid for halvårsrapportering her i Mali. Tatt i betraktning de urolige tider i Mali 1. halvår i år og begrenset tilstedeværelse av misjonærer, kan vi ikke annet enn være imponert over det som faktisk har funnet sted i regi av vår lokale samarbeidsorganisasjon og som det i detalj er rapportert om til kommende ukes styremøte.

Det er sør-sør misjonær Samuel Gouda som har ansvar for lederutvikling og undervisning i vår sammenheng. I slutten av mai samlet han noen av lederne til undervisning og inspirasjon. Fra hans rapport har vi sakset følgende (oversatt fra fransk):

- Det ble undervist om «tilfredshet og takknemlighet». Dessuten ble enkelte tema innen homiletikk repetert, tema som det har vært undervist i tidligere. Det gikk på hva som er formålet til en preken, virkemidler som forkynneren kan bruke og hvordan en preken utføres. Deltakerne jobbet også under veiledning to og to med prekentekstene som var satt opp for den kommende søndag.

Siste delen av samlingen ble brukt til samtale med den enkelte leder. Samuel Gouda avslutter sin rapport på følgende måte: - Vi priser Gud for disse dagene med undervisning, deling og fellesskap. Alle deltagerne var enige om at slike samlinger er verdifulle og bør gjentas!

Samuel skriver også i sin rapport om kvinnestevnet som ble avholdt i mai i byen Segou som ligger ca 250 km nord for Bamako. Der underviste han kvinnene om kristen barneoppdragelse og om Maria, Jesu mor. Deltakerne på kvinnestevnet satte stor pris på denne undervisningen og hadde mange spørsmål og kommentarer, men de var alle enige om at den samme undervisningen måtte også mennene deres få. Endringer i hjemmet kan ikke skje uten at mannen er med på det!
 
- Det var et godt og vennligsinnet felleskap på kvinnestevnet og en verdifull utveksling og deling av levd liv, skriver Samuel Gouda. - Dessuten kom mange til samtale og forbønn.

Det var bare disse to samlingene som ble arrangert i vår for de kristne fulaniene i vår sammenheng. Det var således ikke mye som ble gjort innen det menighetsbyggende arbeidet, men det lille som ble gjort, hadde utrolig stor verdi for dem som deltok! Dette er viktig å holde frem i en tid som den Mali har vært inne i det siste året.

Dorcas og Samuel Gouda er selv fulani fra Benin og er misjonærer i Mali blant fulaniene på 13. året!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar