tirsdag 12. november 2013

Søndagstur

Vi bor og jobber i en spennende og kulturrik sammenheng her i Mali. Felleskapet vi er en del av består av misjonærer fra fire forskjellige land. Tradisjonene fra våre hjemland er svært forskjellige. En tradisjon som er veldig norsk, er søndagsturen. Da går vi på tur, store og små, gamle og unge. Så da Anne-Lise og Helge fikk ansvar for "une journee creative" eller på norsk - en kreativ søndag, ble det ut på tur!

Ca en time å kjøre sør for Bamako ligger landsbyen Siby. Der var det avtalt møte med en lokal guide som tok oss med til et spesielt fjellområde i nærheten. Det spesielle med området er fjellformasjonene som ofte benyttes av fjellklatrere og det er noen huler der som benyttes av lokalbefolkningen i forbindelse med rituelle handlinger.

For vår del ble det noen timer herlig avkobling med gudstjenestefelleskap, guidet tur i området for de som ønsket det eller bare avslapping og drøs i skyggen og ikke å glemme medbragt piquenique som bestod av flere retter, kylling- og rissalat og pizza (soloppvarmet), vannmelon og banan, kaker og snop. Alt sammen smakte nydelig!

Søndagsturen ble meget vellykket og flere av våre afrikanske kollegaer konkluderte med at dette må gjentas! Det er noe med å være sammen på en uformell måte og i et annet miljø enn bare i møter eller på evangeliseringsturer!

Lang, lang rekke!

Ut på tur, aldri sur!
Basen vår var på matter under et skyggefullt tre

Guiden Seydou (i gul skjorte) forteller om rituelle handlinger som foregår her den dag i dag.

Guitarspill og sang fulgte oss på rundturen med guiden...
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar