torsdag 8. mai 2014

Gryterett på Mali vis

Ingredienser (6 personer):
4 løk
4 store tomater
4 grønne paprika
4 fedd hvitløk
2 laubærblad
500 g Kål
3 Gulerøtter
2 Poteter
1 Aubergine
1 liten boks tomatpuré
700 g kjøtt, helst med bein
Olje til steking
Salt. pepper
Fremgangsmåte:
Kjøttet saltes og stekes på sterk varme i olje. Deretter kokes kjøttet sammen med løk, tomater, paprika, hvitløk, grønne blader og tomatpuré i vann tilsatt maggiterninger (med kjøttkraft).
Kutt opp grønnsakene og stek disse også i olje for så å koke de sammen med kjøttet.
Ta ut grønnsakene og kjøttet fra vannet/kjøttkraften.
Mål opp riktig mengde væske i forhold til ris. Kok risen.
4 dl ris
8 dl vann
Salt
Ekstra:
Stek 2 løk lett i olje, hell over kjøttkraft (fra maggeterninger), kokes og helles over grønnsakene slik at de ikke serveres tørt
Servering:
Den kokte risen helles over på et stort serveringsfat/bolle, over risen legges grønnsaker og kjøtt, til slutt kjøttkraften med løk. Rød pepper etter smak. Spises med høyre hånd eller skje etter behag J

Gryterett med fisk

Gryterett med kjøtt og pommes frites (det røde er ekstra sterk saus)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar