lørdag 10. mai 2014

Siste uke i Mali før sommer i Norge

Denne uken har vært travel og sosial. Den startet med to-dagers seminar hvor tema var "hvordan bidra til at folk kommer i gang med inntektsbringende arbeid?" Etter seminarslutt tirsdag hadde diakonikomiteen (som Helge leder) møte og om kvelden inviterte den norske ambassadøren med ansvar for Mali, til middag med alle nordmenn i Bamako. Hege Hertzberg har endelig blitt akkreditert som norsk ambassadør i Mali og det måtte jo feires!! Veldig hyggelig for oss. 
Onsdag var det møte for alle misjonærene som jobber innen evangelisering og menighetsbygging. Der hang vi oss på for å bli oppdatert på deres arbeid. Dagen ble avsluttet med en fin gudstjeneste med lovsang, forkynnelse og nattverd.
Torsdag var vårens stabsmøtedag som hadde en rekke informasjonsaker på agendaen. Den ble avsluttet på Etiopisk restaurant hvor våre etiopiske kollegaer demonstrerte hvordan den etiopiske nasjonalretten inntas og med påfølgende kaffesermoni.
I løpet av disse dagene har vi også klart å skvise inn møter med to personer som skal være med i evalueringen av bistandsprosjektet i november. Kontrakt ble skrevet med disse. Helge har dessuten hatt diverse andre møter med enkeltpersoner.
Det er oppbruddstemning ved kontoret og blant misjonærene nå. Administrasjonen flytter tilbake til Sevare i løpet av juli. Flere av misjonærene reiser i løpet av de kommende uker hjem til sine respektive hjemland for ferie og arbeid der. Når de kommer tilbake i august, flytter noen av dem til Sevare og Douentza. Helge og jeg blir imidlertid i Bamako også kommende år, men nåværende kontor må vi ut av. Fra nå av blir det hjemmekontor på oss....
Noen bilder fra sist uke:
Seminaret ble ledet av to teamledere i det store bistandsprosjektet vårt
NattverdfellesskapBibeloversetter Anne Lise Matre har hatt to jobbeuker i Mali nå og var med staben på Etiopisk restaurant. Her sammen med direktør Moise og Antoine fra Kamer
 Assou og Gashou er våre kollegaer fra Etiopia. De mestret kunsten å spise injerra!
Ekte etiopisk kaffesermoni hørte også med. Nydelig kaffe!
 
Koselig prat mens vi venter på at kaffen skal bli klar


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar