fredag 12. desember 2014

Glimt fra prosjektarbeidet

Bistandsprosjektet vårt, PDRM,  har som hovedmål å få slutt på praksisen med omskjæring av jenter. Prosjektet arbeider i 46 landsbyer i 5 kommuner rett nord for Sevare. Vi har besøkt noen av landsbyene den siste tiden.

Kvinnene i Manako forteller.
I Manaco startet prosjektet opp i 2014. Omskjæringen av jenter skjer kun hvert 5. år. Da tas flere årskull samtidig. De frammøtte mente at det ikke kom til å bli arrangert omskjærings-seremoni i Manaco mer. De hadde sett film og hørt forklaringer, nå forstod de hvor skadelig dette var.

Nyanlagt grønnsakshage i Sare Hamadi. Vannrenene gjør det enklere for kvinnene å vanne sine parseller.

Prosjektkoordinator Alahidi Bary (med håndbevegelser i midten av bildet) forklarer.
I Sare Hamadi har prosjektet bygd grønnsakshage. 84 kvinner har fått tildelt sin andel av hagen, og her har de nettopp startet opp med dyrking av paprika, tomat, salat og mange forskjellige lokale vekster som brukes i sausen sammen med ris.

Utenfor grønnsakshagen i Time.
Landsbyen Time var den første av prosjektlandsbyene som fikk grønnsakshage (2010). Leder for teamet av prosjektansatte i dette området, Rosalie Dembele (til venstre), er fornøyd med mye i Time, men det er vanskelig å få landsbyen til å ta ansvar for å vedlikeholde gjerdet.

Besøk i landsbyer hvor prosjektet jobber er en viktig del av jobben vår som misjonærer. Det er viktig for oss å møte folk, -se og lære, men også å lytte til det landsbybefolkningen er opptatt av.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar