søndag 21. desember 2014

Folk lytter

I Mali lytter folk til radio! Å kjøpe en radio har nesten alle råd til, selv den fattige fulanigjeteren som vandrer rundt med buskapen. Radio er derfor et medium flere misjonsorganisasjoner og kirker  benytter til å nå ut til folk med sitt budskap.

Else har denne høsten hatt et spesielt oppfølgingsansvar av radioarbeidet i vår samarbeidsorganisasjon. Vi har et radiostudio som produserer radioprogram. Der er det for tiden kun en ansatt. Han sørger for at det gjøres innspillinger, og disse skjer utelukkende med lokale aktører på språket fulani. Programmene sendes ut til 32 radiostasjoner over hele landet. De fleste radiostasjonene sender våre program en gang pr uke, men fire av dem har tre sendinger pr. uke. Det er radiostasjoner i Bamako, Mopti, Douentza og Boni. I tillegg sendes våre program ut til 12 radiostasjoner via Normisjons fulaniarbeid i Vest-Mali.

Mesteparten av landet hvor nomade-fulaniene ferdes i Mali er dermed dekket, men det er ikke bare de som lytter til våre program. Det gjør også andre fulanitalende. -Vi spurte en butikkeier i byen Djenne om han kjente til programmene fra Koolol Linjiila (evangeliets ekko). Vi så han satt utenfor butikken sin med radioen på fanget. -Ja, selvfølgelig gjør jeg det, sa han med et stort smil!


Men folk lytter ikke bare til radio i Mali. Innspilte program lagt inn på minnekort i telefonen, blir mere og mere vanlig å lytte til. Dessuten har vi Megavoice. Det er små apparat som vår ansatt på studio overfører lydfiler til. Lydfilene er gamle radioprogram, Det Nye Testamentet eller andre bibeldeler. Apparatet kan kun benyttes til dette formål og det kan enkelt lades opp av solenergi! Noen av de kristne fulaniene og flere av våre kontakter har fått et slikt apparat. Det er gjerne de som bor langt fra andre kristne eller de som bruker programmene i evangelisering.

Sist lørdag var vi på besøk hos en dame som har et Megavoice-apparat som hun bruker flittig. -Daglig samler jeg de andre som jeg bor sammen med her på tunet og noen naboer, forteller hun oss. -Vi lytter til en fortelling og deretter snakker vi om det vi har hørt. Folk liker det så godt! -spesielt noen av barna, de vil høre det om og om igjen. Hun roper på en jente som leker litt bortenfor der vi sitter og spør henne om hun kan gjenta historien hun har hørt lest om Josef. Og jenta setter i gang, fortellingen om Josef i brønnen, Pottifar i Egypt og så videre bare renner ut av munnen hennes.

Vi bare konstaterer, -det er mange folk som lytter i Mali, og veldig mange av dem lytter til Guds ord bli lest eller forkynt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar