lørdag 6. februar 2010

Litt om været

Det blir varmere! Siden slutten av november har vi hatt det malierne kaller den kjølige perioden. Laveste nattetemperatur har vært 17 grader. De fleste kveldene har vært slik at vi gjerne har tatt på oss en liten genser og strømper på føttene når vi har sittet ute.

Men det med påkledning er så forskjellig. Mange maliere har gått i boblejakke til langt ut på formiddagen på grunn av temperaturen, - som har vært 25 grader.

I morges kl 07.00 var det imidlertid 24 grader. Og i går kveld var temperaturen 29 grader ute da vi la oss. Maksimum dagtemperatur har vært 38. Men dette er bare begynnelsen. Nå blir det bare varmere og varmere fram til mai måned!

Nå skal det imidlertid tilføyes at luftfuktigheten er under 20. Det er kort sagt tørr luft. Så varmen merkes ikke på samme måten som i høst da det var fuktig. I dag har temperaturen heller ikke vært så avskrekkende høy fordi solstrålene har blitt hindret av støvet i lufta. Så vi ser for oss to alternative ”værmeldinger” i tiden framover: Enten klarvær, sol og varme eller støv, støvskyer og litt mindre varme.

I dag (det er lørdag og fridag i dag) fant vi for øvrig en liten oase som kan være kjekk å vite om nå når varmen øker på. Vi kjørte hovedveien ca 45 minutter østover fra Sevare mot Dogon-land og tok av et par kilometer på en dårlig grusvei. Da kom vi til dette:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar