fredag 23. april 2010

Akkurat nå

Akkurat nå er det mye støv i lufta her. Sist natt ble vi overrasket av mye vind og mye støv. Vi hadde vinduene åpne i stua og på kjøkkenet i håp om at temperaturen i rommene skulle gå ned i løpet av natten. Resultatet ble et par millimeter tykt sandlag overalt, på golvet, bordet, kjøkkenbenken .....

Før støvet har vi hatt noen varme dager med høyere luftfuktighet enn tidligere. 40 grader og fuktig luft svetter man av. Men merkelig no går det bra. (Air-condition på kontoret og på soverommet hjelper godt ....)

Denne uken har det vært mange møter for misjonærene. Alle har vært samlet i Sévaré. Noen møter har vært for alle samlet, andre møter har vært for komiteer av ymse slag. I går (torsdag) hadde vi avskjedsfest på et hotell i Mopti (nabobyen 10 km herfra)for dem som avslutter tjenesten i Mali i løpet av månedene mai juni, siden vi ikke er samlet alle så ofte.

Dessverre har vi en lærerfamilie i Douentza som avslutter allerede neste uke, 5 uker før kontraktstiden går ut. Yngste sønnen deres på halvannet år har vært mye og alvorlig syk, og nå har ledelsen her sammen med foreldrene bestemt at de reiser tilbake til Norge før tiden. Det er vi leie oss for.

Men alt er ikke bare trist. I alle fall ikke for misjonær-damene her. I ettermiddag og kveld er de ute på hotelltur igjen, denne gangen medbrakt badetøy, for hotellet har naturligvis svømmebasseng. Så det blir bading og god middag for dem i kveld. I tillegg har de invitert en malisk dame til å komme å snakke om klesmoter i Mali!

(Så kan jo leserne gjette på hvem som sitter hjemme og blogger i stedet for å ha en hyggelig kveld ute..... )

1 kommentar: