mandag 5. april 2010

Påsketur

Skiene lå ikke på taket, men ellers var det standard påskeutrustning da vi og de norske misjonærene i Douentza dro på tur påskeaften: Solkrem, appelsiner, påskemarsipan og Kvikklunsj. (Med hyppige besøk fra Norge er tilgangen på norske godsaker upåklagelig!)

Det med manglende ski på taket har for øvrig sin enkle forklaring: Her kjører vi pick-up, så skiene lå bak på lasteplanet! For selvfølgelig hadde vi med ski!

Vi to fra Sévaré var på besøk i Douentza i anledning landsstyremedlem Rolv Olsens Mali-tur. Dermed fikk vi være med på en av de store, norske tradisjonene i Douentza: Påskefrokost med etterfølgende lek i en sandskråning. Bildene nedenfor forteller det meste.

Det var en stor opplevelse. God frokost, med norsk spekemat og makrell på boks. Og moro var det å stå på miniski i sanden. Terrenget var et tørrlagt elveleie i sand. Det minte mye om snøskavler på fjellet i Norge. Så vi har det meste her i Mali. Ingen grunn til å lengte hjem.



2 kommentarer:

  1. Der var det elveleiet som vi ikke fant i januar. Så veldig bra ut å stå på ski der!

    SvarSlett
  2. Åshild Sundsøy10. april 2010 kl. 15:11

    Så bilder/ video av dere da guttene prøvde skiene i sanddynene. Jeg er dårlig til å huske stedsnavn og egennavn, men turen var i forbindelse med besøk fra Averøya i desember. Kjell Bjørka har vært aktiv for å få vist og fortalt fra turen, og jeg har vært på 3 arrangementer for å se og høre. jeg er virkelig imponert og glad over det som er mulig å få til i Mali.

    SvarSlett