mandag 5. april 2010

Påskefeiring

Det ble en annerledes påske for oss i år, - ikke minst fordi de ytre rammene er svært forskjellige fra det vi er vant til i Norge. Her har vi varme dager med godt over 40 grader, Skjærtorsdag og Langfredag er vanlige arbeidsdager og butikker og salgsboder er stort sett åpne hele tiden.

Den ytre rammen for den kristne påskefeiringen var også annerledes. Påskeaften om kvelden var det samling for store og små i menigheten pluss andre inviterte, og sammen så vi filmen om Jesu liv. Den er dubbet til fulani, så det ble en sterk og spesiell opplevelse for mange.

Påskemorgen før det var blitt lyst, dro fire fra menigheten (deriblant Helge) utenfor byen og gikk opp på et lite fjell hvor de satt og så soloppgangen mens de leste fortellingen om påskemorgen fra evangeliene. Samtidig med dette, var flere av kvinnene i menigheten i gang med koking av kirkemiddagen som skulle serveres etter gudstjenesten.

Påskegudstjenesten ble en festgudstjeneste med mye glede og sang og ikke minst mange mennesker! Både voksne og barn i menigheten hadde benyttet anledningen til å invitere med seg venner og naboer. Dessuten var kristne fulanifamilier fra andre steder blitt hentet i bil for å være med på feiringen.

På en vanlig søndagsgudstjeneste kan vi være ca 15-20 personer med stort og smått, misjonærer inkludert, men nå var vi over 70! Ikke rart at det ble til stor inspirasjon og glede for lederne i menigheten og oss misjonærer!

I tillegg var det flott å høre de kjente påskefortellingene bli lest på fulani og deretter lytte til vår misjonærkollega som forkynte Jesu død og oppstandelse på en direkte og utfordrende måte. Innholdet i påsken er jo den samme for alle kristne og er like aktuell for alle mennesker, enten man er på påskefjellet i Norge eller i varme Mali!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar