søndag 10. april 2011

Kawrital Rewbe

Overskriften betyr "Kvinnestevne". Teksten her er "lånt" fra misjonærkollega Stina Aa. Neergård:

Fra 11-13. mars hadde vi kvinnestevne i Sevaré. Det er nå tredje året på rad at vi arrangerer et slikt stevne. Initiativtaker og leder av arrangementskomiteen er en av de kristne fulanidamene i Douentza.

Rundt tretti kvinner var samlet i Sevaré denne helga, både kristne fulanikvinner, søkende fulanikvinner og afrikanske og norske misjonærer. Hovedtemaet for stevnet var ”Kvinnens natur”, med undertemaer som selvbilde, selvforståelse og kvinner som Guds medarbeidere i verden. Fra Bibelen var historien om Rut hentet fram som en aktualisering av dette temaet og de afrikanske misjonærene Maryama Idris og Dorcas Gouda åpnet stevnet på fredag ettermiddag med et teaterstykke om Rut.

Lørdag ettermiddag var det kurs i såpelaging. Tabita Atouwa, som er sør-sørmisjonær fra Kamerun, demonstrerte hvordan man kan koke såpe av rød matolje. Det kom som en overraskelse at oljen i Mali ryker mye mer når den kokes enn oljen i Kamerun, så såpekurset ble akkompagnert av mye hosting, men såpe ble det til slutt likevel.

Såpekoking.

Misjonærene Katie Møgster og Stina Aa. Neergård har kledd seg som de andre kvinnen på stevnet. Drakten er de kristne fulani-kvinnenes "uniform".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar