mandag 10. desember 2012

Rapport fra misjonsarbeidet

Vi har igjen vært samlet til stabsmøte. Normalt har vi det 4 ganger pr år à 2 dager, men nå i høst har det vært bare to dagsmøter. Organiseringen og kommunikasjonen misjonærene i mellom er på en måte enklere nå, i og med at vi alle er på samme sted og dermed har mange felles møtepunkt i løpet av uka. Behovet er derfor ikke så stort for de lange og mange møtene, men behovet er likevel til stede. Det er også meget verdifullt å møtes nå i denne spesielle tiden vi har her i Mali.

Det er alltid inspirerende å høre kollegaene fortelle fra sitt arbeid og det bare bekrefter det vi har formidlet tidligere her på bloggen: Misjonsarbeidet i Mali fortsetter!

Kontakten med fulanier her i Bamako har blitt utvidet. Nå er det 7 personer som ukentlig får Bibelundervisning og mange flere som får jevnlige besøk. Samtidig skjer det mye misjonsarbeid som fjernstyres fra hovedstaden.

Vi tar med noe av det våre kollegaer Frode og Samuel rapporterte om innen evangelisering og menighetsbygging. Rapport fra diakonien som Helge har ansvar for, kommer jevnlig i egne artikler her på bloggen vår, så vi tar ikke med noe fra hans rapport denne gang.

Frode har hovedansvar for evangeliseringsarbeidet og herunder radioarbeidet. Han kunne fortelle at produksjonen av radioprogram går sin gang og sendes over 29 radiostasjoner flere ganger i uken. 3 radiostasjoner sender ikke lenger våre program, deriblant Douentza, da okkupantene har overtatt styringen der, mens Boni sender dem!
 
Videre fortalte Frode om et spennende arbeid han har holdt på med den siste tiden sammen med en av de kristne fra Mopti. De har jobbet med språkvasking av den fulanispråklige utgaven av et evangeliseringsopplegg som benyttes i vårt arbeide. Det skal nå trykkes opp (vi har da vår egen boktrykker må vite = kollega Torstein), og deretter skal Frode samle noen av de kristne fulaniene og introdusere dem for dette opplegget.

Frode jobber også med andre ting som konvertering av radioprogram slik at de kan kopieres inn på Megavoice. Det er et lite apparat som er spesielt utviklet med tanke på innspilling av Bibelfortellinger. Med dette apparatet kan man lytte til innleste bibeltekster hvor som helst og når som helst. Vi har fått sponset 30 slike apparat for utdeling. Et ypperlig medium i evangeliseringsarbeidet!

Samuel, som leder det menighetsbyggende arbeidet, har de siste ukene holdt på med forberedelse til undervisningshelg for menighetene i Mopti. Han har da valgt temaer som går rett inn i de kristnes hverdag. Videre skal han ha undervisning på årets fulanileir i romjula, og undervisningshelger innen tema ledelse er under forberedelse utover i 2013.

Søndagsskolen og kvinnearbeidet har ikke fungert etter at misjonærene reiste fra nordområdet, og vi erfarer at det er også barna og kvinnene som uteblir fra gudstjenestene. Samuel inviterte oss til innspill om hvordan vi kunne møte denne nye situasjonen. Et innspill var utvikling av familieandakter på fulani til bruk i hjemmene, og et annet var sommerskole for barna. Vi var alle enige om at barna er viktige å fokusere på da de er morgendagens fulanikirke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar