tirsdag 11. desember 2012

Tredje reise nordover

I forrige uke var vi i Sevare, for tredje gang denne høsten. Det var travle dager med tett program for oss begge.

Om morgenen første dag i Sevare gikk vi på sykebesøk. En familie fra Douentza var kommet til det nye sykehuset i Sevare med sin 5 år gamle datter. Hun var alvorlig syk, men da vi var på besøk, mente både far og legen som hadde ansvaret, at jenta var på bedringens vei. Samme dag kl 5 om ettermiddagen fikk vi beskjed om at jenta var død. Det var et sjokk.

De kristne fulaniene i Sevare tok ansvar med engang, støttet opp og hjalp til. Og etter lokal skikk ble jenta begravet samme kveld, i lyset fra lommelykter på gravplassen. Men før vi var der, hadde menighetens hyrde ledet en kort seremoni, med assistanse fra en prest som tilhører en annen menighet.
Det hele foregikk i verdige former, preget av omsorg for hverandre. Far til den avdøde jenta uttrykte mye takk for akkurat dette i dagene etterpå.
Resten av oppholdet vårt forløp etter planen, og vi skal legge ut litt «tilbakeskuende» informasjon etter hvert. Fokus denne gangen var på det diakonale arbeidet, eller mer presist: Det langsiktige utviklingsarbeidet som det store prosjektet vårt gjør og det akutte humanitære arbeidet som de ansatte i denne prosjektorganisasjonen muligens nå skal engasjere seg i. Mer om dette etter hvert.
Kaffepause som tidligere, men nå med de ansatte i prosjektorganisasjonen til stede. De hadde tidligere sitt kontor i Douentza.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar