torsdag 12. september 2013

Gjensynsglede

Stor har gjensynsgleden vært hos folk når vi denne uken har besøkt Sevare. Alle, absolutt alle, både liten og stor, har strålt og flere har jublet når de har sett oss. Det er litt vanskelig å ta i mot all denne gleden, men vi prøver å forstå. De har i flere måneder gått i uvisse og uro over utviklingen i landet, fortvilelse over turistene som uteble, så alle utviklingsprosjektene som en etter en stoppet opp og de ansatte reiste, og deretter misjonærene.

Men nå er ny president på plass med ny statsminister og regjering, prosjektorganisasjoner strømmer på og misjonærene er tilbake igjen! Alt dette oppfatter malierne som klare tegn på at det igjen er håp for landet! Det er derfor kanskje ikke så rart at de lyser opp når de ser oss?

Vi har i hvert fall hatt noen flotte dager tilbake i Sevare. Det var veldig hyggelig å treffe igjen kjentfolk, og det har vært sterkt å høre deres historier om dagene i januar med kamper nær byen, om den lammende frykten og deretter lettelsen når franske soldater kom og var med på å drive opprørerne tilbake og nordover til ørkenen. Folk hadde et stort behov for å fortelle sine historier, og vi opplevde det som meningsfylt og viktig bare å sitte ned og lytte.


Det er årstiden for vannmelon nå!


Kvinner på vei hjem fra markedet i Sevare


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar