søndag 25. januar 2015

Nye misjonærer

Lørdag 24. januar ankom to nye misjonærfamilier Sevare. Den ene fra Kamerun og den andre fra Benin. I dag på søndagens gudstjeneste i fulanimenigheten ble de presentert og ønsket velkommen både av menighetsrådsleder, direktør i den lokale misjonsorganisasjonen og av NMS-representant.

NMS har inngått partneravtaler med kirkene i Kamerun og Benin om utsendelse av misjonærer (les mere på NMS sin nettside, - her) til vår felles samarbeidsorganisasjon i Mali. De afrikanske kirkene har ansvar for rekruttering, utsendelse og oppfølging av misjonærene. NMS bidrar bl.a økonomisk. På denne måten kan kirker med begrensede økonomiske ressurser, men flust av menneskelige, sende ute misjonærer.

I Kamerun og Benin var det søndag 18. januar utsendelses- og forbønnsgudstjenester for de to familiene. Det er en høy bevissthet hos de lokale kirker om deres ansvar for misjonærene de sender ut.

De nye misjonærene skal denne våren lære maasina-fulani. Alle fire snakker fulani fra før, men det er dialekter fra sine hjemland. Overgangen blir imidlertid ikke så stor, så de vil raskt komme i gang med arbeidet. Allerede etter sommeren vil de være på plass i ulike landsbyer hvor de skal arbeide.

Fra v. Rebecca og Sybarite Gbounga fra Kamerun med datteren Lydiana (2 1/2 år), i midten direktør Moise Ngayap og til h. Joseph og Madeleine Djonwouro fra Benin med barna Naomie (9 år), Obadias (3 år) og Asnale (5 mnd.) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar