torsdag 27. januar 2011

Kveldsvisitt på verandaen

Det er behagelige temperaturer stort sett hele dagen her i Mali nå. Kuldeperioden er over for denne gang. Kveldene tilbringes som regel på verandaen (28 grader kl.21.30) hvor det er deilig og svalt. Her inntas kveldsmaten og nytes papayadessert rester, her skyper vi med familien og her sitter vi og jobber med fulanistudier eller NMS dokumenter.

I kveld fikk vi besøk på verandaen. Vår unge fulanivenn, så kalt «gjeteren», se artikkel i siste Misjonstidende s.14, kom innom for å praktisere fransk. Han har denne uken begynt på fransk kurs på Det franske kultursenteret i nabobyen Mopti og ønsker å lære seg fransk så fort som mulig. Han benytter derfor en hver anledning til å praktisere og spurte oss så forsiktig om han av og til kunne komme innom oss for å snakke fransk, og det hadde selvfølgelig vi ikke noe i mot!

Det er vår lokale misjonsorganisasjon her i Mali som finansierer franskstudiene hans med sikte på fremtidige oppgaver i en lokal kirke. Han er for øvrig et meget oppvakt ung mann, så vi har stor tro på dette «prosjektet».

Vi ser frem til flere kveldsvisitter på verandaen de kommende uker og vår unge fualnivenn kan i tillegg til å praktisere fransk, benytte anledningen til å sjekke mail og oppdatere seg på facebook. Vi har da trådløst nettverk her på verandaen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar