onsdag 23. februar 2011

Generalforsamling

23. februar 2011 vil skrive seg inn i misjonshistorien i Mali som en viktig dag. For første gang ble generalforsamling avholdt i den nye samarbeidsorganisasjonen med representanter fra Nigeria, Benin, Norge og Kamerun til stede.

De første sakene som ble behandlet, var konstitusjon, internreglement, medlemsskap og andre formaliteter vedrørende den nye organisasjonen.

Generalforsamlingen behandlet også søknad fra to nye partnere, Den ev. lutherske kirke i Kamerun og Mekane Yesu kirken i Etiopia. Det har vært viktig for styret å innlemme lutherske, afrikanske partenere, og dette er nå gjort! Fra den kamerunske kirken er allerede seks misjonærer på plass, og i Etiopia er et ektepar i gang med franskstudie med sikte på misjonærtjeneste i Mali.

Det ble også vedtatt at alle partnerne skal være representert i styret. Konstituering av det nye styret vil finne sted kommende lørdag.

Inne i mellom møtene med generalforsamling og styre, er det samtaler mellom partnerne. NMS har bl.a hatt samtale med representanten fra den lutherske kirken i Kamerun hvor tema var hvordan vi sammen kan ta ansvar for misjonærene sendt fra Kamerun til Mali.

Søndag avsluttes møteuken med markering av at NMS sin samarbeidsorganisasjon her i Mali er 25 år. Feiringen starter med gudstjeneste og påfølgende festprogram med inviterte fra alle menighetene og øvrigheten i kommunen.


Ass.biskop og leder av evangeliseringsdepartementet Foumbgami Etienne fra den lutherske kirken i Kamerun ble ønsket hjertelig velkommen som partner av nåværende styreleder ass. generalsekretær i NMS Leif Hadland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar