fredag 27. april 2012

Bistandsprosjektet vil sørover

Nord-Mali er okkupert. Okkupantene tilhører flere ulike grupper. Noen tilhører MNLA, en gruppe tuareger som i mange år har kjempet for å opprette en egen stat (Asawad) i Nord-Mali. Det viser seg imidlertid at i den brokede forsamlingen av okkupanter, er det islamistene som er de sterkeste militært sett. Og disse har ikke annet mål enn å påtvinge folk sharialovgiving. Det vil de gjøre der de får en anledning. Nord-Mali er ikke nok for dem, de vil videre.

På denne bakgrunn er det umulig å se for seg at bistandsprosjektet vårt skal kunne fortsette sitt arbeid i Seeno-området, et geografisk område som grenser helt opp til det okkuperte området. Seeno ligger for tiden i ingenmannsland, i likhet med byen Douentza der vårt prosjekt PDRM normalt har sitt hovedkvarter. 
NMS, vår lokale misjonsorganisasjon og den daglige ledelsen i prosjektet er alle enige om at det er urealistisk å tro at prosjektet kan fortsette som før i 2012 og 2013, altså det som gjenstår av prosjektperioden. Derfor arbeides det nå med å legge om arbeidsplanene til nye geografiske områder.

Prosjektet er allerede tungt inne i Konna kommune (mellom Sévaré og Douentza). Vi håper å kunne gjenoppta normalt arbeid her, og eventuelt øke aktiviteten. Tanken er også å prøve å få til nytt arbeid lenger sørover, på strekningen Konna – Sévaré. Dette kan være mulig siden vi allerede har et tett samarbeid med en organisasjon der (APCEF) i kampen mot omskjæring av unge jenter.
Kanskje disse barna i Saare Sooma får glede av prosjektarbeidet vårt hvis arbeidet flyttes sørover.
Vi vet at barna, og foreldrene, ønsker seg skole i landsbyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar