fredag 27. april 2012

Livet går videre

Nesten daglig har vi kontakt med våre venner og ansatte i Mali. De er tilbake i jobb etter en pause rundt påsketider når det var på det mest urolige i landet. De fleste av dem er optimistiske med tanke på fremtiden selv om livet ikke er helt som normalt i byene i Mopti-regionen.

Offentlige kontorer er stengt, men vårt kontor er åpent! Der går livet sin vante gang med de tre kontoransatte på plass. Og på misjonens radiostudio produseres programmer som før, ledet av en lokalt ansatt fulani. Lokale kristne fra Douentza, Konza og Sévaré lager andakter og andre lager helseundervisningsprogram som leses inn i studio for deretter å bli redigert før de spilles inn på CDer eller kassetter som sendes ut til radiostasjoner over hele landet.

Bibeloversettelseskontoret er også i funksjon. Der jobber to lokalt ansatte med oversettelse av 1. Samuelsbok. Arbeidet ledes av en engelsk misjonær som for tiden befinner seg i nabolandet.

Mali er ikke bare inne i en politisk krise, men også en humanitær krise. Flere hundre tusen mennesker er fordrevet fra hjemmene sine i nord til andre steder i landet og til nabolandene. Disse lever under svært vanskelige forhold. Videre har kornprisene skutt i været, og mange steder er det vanskelig å få tak i korn på grunn av feilslåtte avlinger sist regntid.

FN opererer med høye tall når det gjelder antall mennesker som er truet av sult i Mali og nabolandene omkring. Den store humanitære krisen er ennå ikke nådd «vårt» område, men den merkes godt i og med at det er begrenset tilgang på korn og generelt høye priser på matvarer. Vi har ikke kapasitet og apparat til et bredt hjelpearbeid, men gjennom et samarbeid med våre lokale menigheter i Sévaré og Douentza når vi ut med hjelp til i alle fall noen som trenger det.

De lokale kristne møtes ukentlig til gudstjeneste både i Sévaré og Douentza. De finner styrke, håp og trøst hos hverandre i denne ellers vanskelige og uoversiktlige tiden.  

Slike trær er i full blomst i Mali akkurat nå

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar