lørdag 5. januar 2013

Familieleir

De siste dagene i 2012 tilbrakte vi på familielier. I snart 20 år har det vært en tradisjon at det er blitt arrangert tredagers samling for fulanitalende kristne i romjula. De første årene var det kanskje en håndfull som møttes. De siste årene har deltakertallet ligget rundt 100, misjonærer medregnet. Hvis vi ser på den egentlige målgruppa, var det i år 77 deltakere, tre færre enn i fjor.

Programmet for de voksne var for det meste undervisning. Bibeltimer, ville vi vel sagt på norsk, men det var også en ettermiddag med fokus på helse. For barna var opplegget mer variert, med både «søndagsskoleopplegg» og mer frie aktiviteter. Else hadde en gruppe med skolebarn og laget veggbilde av skaperverket sammen med dem. Helge hadde to ettermiddagsøkter med hoppetau, litt ballspill og hans gamle spesialitet: To tau spent opp mellom to trær, og under tauene renner det en elv full av krokodiller (man har da fantasi!), så vær så god, klatre over langs tauene!

Leiren var meget vellykket. Mye positivt skjedde, men det må vi nok formidle på en annen måte enn via en nettside.

2 kommentarer:

 1. Så kjekt å lese om leiren de hadde og om julefeiringa!! Godt de fekk start på bilen... god hjelp er ikkje å forakte:)
  Vi hadde ei flott feiring på Julaftan på bedehuset i Brattvåg med ca 50 stk samla til fest; mange flyktningar frå Eritrea, nokre frå Afganistan, Burma, nokre nordmenn og nokre frå Bulgaria. Norsk julemat med fåreribbe, svineribbe, svinemør med tilbehør og kalkun til ære for våre muslimske gjestar. Døtrene våre og min kjære medarbeidar Linda står i spissen for opplegget, vi "gamle" var kokkar saman med 2 andre par (Røde Kors støttar arrangementet og er med og rekrutterar frivillige). Andakt, juleevangeliet, jultregang, leikar for barna, pakkar til barna, kaffi og kaker høyer med! Ein meiningsfull måte å feire julaftan på:)Og kjekk! Elles har det vore mykje roleg familiejul på oss. Hilde reiste nedatt til Vestby til nyttår, medan Ragnhild, Trygve og vesle Maria kom oppover rett før nyttår og er her enno. Det er sjølvsagt svært triveleg å ha barnebarnet her så lenge:)Ingrid og Kristin er no begge i gong igjen med studiene. Maria og foreldra reiser nedatt i helga.
  Vi kosar oss enn så lenge....
  Håper på eit fredleg år for dåkke i Mali! Alt godt frå Astrid

  SvarSlett
 2. Takk for info både her og på NMS sine sider. Eg hadde fleire misjonsinnslag om Mali før jul, men her forandrast det fort, og no forstår eg at de er på tur ut. Eg skal ha fersk info på julemøte i dag.
  Arne Drøpping,medlem i regionstyret NS Møre

  SvarSlett