onsdag 30. januar 2013

Malimisjonærer, men ikke i Mali

Vår lokale organisasjon i Mali er i full aktivitet, men misjonærene er litt her og litt der.

De eneste som holder stand i Mali, er vår kamerunske direktør Moïse Ngayap og hans familie. Moïse og Suzanne har valgt å bli værende inntil videre. De har 4 barn som går på skole, og stadige flyttinger fra ett land til et annet skaper problemer for skolegangen til barna.

En annen misjonær som fortsatt er på rett plass, er Anne Lise Matre. Hun er misjonær i Mali med arbeidssted i Norge. Hun jobber med bibeloversettelse og bruker sofistikerte dataproammer for å kommunisere med oversetterkolleger i Mali og i Burkina Faso.

Våre to kolleger fra Benin, Samuel og Dorcas Gouda, befinner seg for tiden i Benin. De brukes av sin lokale kirke til ulike oppgaver samtidig som de bruker tid på å forberede arbeidsoppgaver, som for eksempel undervisng, i Mali.

Anne-Lise og Torstein Baltzersen, utsendt av Frikirken i Norge, lever det gode liv på Sunnmøre. (De er i alle fall på Sunnmøre, og da må de jo logisk nok leve det gode liv ....).

Frode Brügger Sætre er i Bergen og jobber for tiden med oppgaver som Hovedadministrasjonen til NMS i Stavanger setter ham til. Frode følger arbeidet i Mali tett, både via telefon og e-post.

Og så er det vi to, da, som skriver denne bloggen. Vi har det bra i Oslo. Denne gangen kunne vi flytte direkte inn i eget hus. Etter to tidligere evakueringer har vi lært at vi må ha husrom stående klart. De to hybelboerne i kjelleren satte på varmen i stua vår, så vi led bare litt da vi kom fra gode, varme plussgrader i Mali til -15 i Oslo.

Fra venstre: Helge, Else, Moïse Ngayap. Anne-Lise Baltzersen, Suzanne Ngayap, Samuel Gouda, Dorcas Gouda, Frode Brügger Sætre og Torstein Baltzersen. Anne Lise Matre er også Mali-misjonær, men har arbeidssted i Norge (bibeloversettelse). Hun er derfor ikke med på dette bildet tatt i Bamako i oktober. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar