torsdag 17. januar 2013

Prosjektet "Landsbygdutvikling"

Det store bistandsprosjektet vårt med NORAD-støtte flyttet i mai 2012 sørover fordi den ene halvdelen av prosjektarbeidet lå innenfor okkupert område. Prosjektkontoret som lå i Douentza, ble flyttet til Sevare, og de 8 som hadde arbeidsoppgaver knyttet til den delen av prosjektet som handlet om forvaltning av beiterssurser for kveg, ble flyttet sørover.

Fra juni 2012 til begynnelsen av janaur 2013 jobbet hele prosjektorganisasjonen i området mellom Sevare og Konna. I Konna hadde vi allerede et arbeid på gang med hovedmål å få slutt på praksisen med omskjæring av jenter. Nå ble dette arbeidet styrket og utvidet geografisk.

Da okkupantene fra nord nå i januar angrep sørover, ble alt arbeid i området ved Konna stoppet. Den dagen kamphandlingene stod på som verst, var våre ansate og deres familier allerede i sikkerhet.

Arbeidet er ennå ikke blitt tatt opp igjen. Vår lokale leder forteller at det er fortsatt kamper i områdene ved Konna. Det kan virke som om soldater fra okkupasjonsstyrken som kom nordfra, har forsøkt å gjemme seg bort i og utenfor landsbyer ute i "bushen", det vil si i de områdene hvor våre prosjektarbeidere har sitt daglige virke. Så det er ikke trygt å starte opp prosjektarbeidet ennå.

Opplysningsarbeidet omkring skadevirkningene ved omskjæring av jenter kombineres med aktiviteter som anlegging av grønnsakshage, brønngraving, leseopplæring mm. Alle slike aktiviteter er innstilt fram til alle kamphandlinger i området har tatt slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar