torsdag 21. mai 2015

Takk for oss

Når dette skrives, er vi ikke lenger i Mali. Vi har rett og slett avsluttet tjenesten. Nå er det ferie og avspaseringsuker, og til høsten blir det arbeid i Norge. Else starter opp som ny regionleder for NMS Øst. Helge skal i ett år ha såkalt norgestjeneste i NMS, altså reise rundt med PowerPoint-presentasjoner og kollektbøsse og besøke misjonsforeninger, menigheter, misjonsstevner etc.

Å avslutte krever sitt, både fysisk (pakking, rydding ...) og psykisk (å ta avskjed er ingen enkel sak ...). Heldigvis begynte vi tidlig. Vi fikk først noen gode dager med stabsmøte i Segou sammen med misjonærkollegene. Deretter hadde vi noen dager i Sevare hvor vi deltok på gudstjeneste og fikk tatt avskjed der. Staben i bistandsprosjektet organiserte en liten avskjedsseremoni for oss begge, og ellers besøkte vi mange og fikk sagt "au revoir".

Både misjonærkolleger, menigheten, prosjektarbeiderne og mange andre hadde gaver til oss. Så da vi kom til Bamako, måtte vi ut på byen og kjøpe ny koffert. Og da kofferten var pakket, var vi så heldige at en tidligere kollega fra Kamerun-tiden var på tur til Mali med lite bagasje. Så han tok med kofferten direkte til Norge.

Selv har vi nemlig ikke tenkt å reise korteste vei nordover. Akkurat nå når dette skrives, er vi i Nairobi. Her har vi feriert i fire dager. I morgen (fredag 22. mai) reiser vi videre til Madagaskar. Der venter Magnus og Nora (sønn og svigerdatter) på oss. De er volontør-lærere der dette året. Det skal bli kjekt å treffe dem og se "Solskinnsøya" på ordentlig!

Så dermed er vi kommet til veis ende med denne bloggen. Mali-tjenesten er slutt, og med den er også bloggen kommet til avslutningskapitlet.

Takk for oss!

Nei, det er ikke giraffer i Mali. Men i Kenya derimot...

Det er vakkert med grønne enger og beitende, ville dyr. Afrika har mer å by på enn tørre sletter.
Kjekt å få med seg dette også før vi avslutter misjonærtjenesten etter til sammen 14 år i Afrika. 

2 kommentarer:

  1. Tusen tusen takk for tenesta de har gjort i Mali!! Og tusen takk for mange, mange interessante blogginnlegg!! Der har de gjort ein flott innsats til etterfølgelse for andre :) Nyt ferien før de kjem heim !!! klem frå Astrid

    SvarSlett
  2. TAKK for alle bloggane!!! Det hsr vore til inspirasjon for foreininga: oss unge mellom 68 og 95 - som me heiter når me skriv til vår kjærr Frode i Mali. Me kkem til å SAKNA bloggar frå dykk. Kva skal eg no fortelja om frå Mali ... Me ynskjer dykk alt godt i arbeidet i Jesu fylgje her heime.
    Beste helsing frå oss v/Solbjørg

    SvarSlett