lørdag 5. april 2014

Bibel og data

Fra NMS og fra den for tiden nedlagte norske skolen i Mali har vi fått noen gamle bærbare datamaskiner. De er nå i bruk hver torsdag ettermiddag. Vi har startet datakurs for ungdommer/studenter.

Saminou Idris, sønn til et tidligere misjonærpar fra Niger og Nigeria, underviser. Han holder på å gjøre ferdig sin master i informatikk, så kompetansen hans er det ikke noe å si på ...
Vi har ikke kapasitet til å undervise mange, så vi har rett og slett invitert noen vi kjenner til  fra vårt område i Mopti-regionen. 6 av 7 hadde så godt som null kjennskap til datamaskiner fra før. På universitetet hvor de studerer, gis det ingen undervisning i data, og penger til å kjøpe datamaskin for selv, har de naturligvis ikke.
Undervisningen vil gi dem en basis som vil være svært nyttig den dagen de skal ut og finne seg jobb etter studiene.
I tillegg til dataundervisningen tilbyr vi ungdommene å bli igjen etter endt data-økt for å høre en andakt og bli bedt for hvis de har bønnemener de vil legge fram. En av dem er kristen, de andre ikke, men alle 7 har hittil valgt å være med på andakt og bønn også. Dette er veldig oppmuntrende for oss.
Hadde vi hatt flere datamaskiner, kunne vi undervist noen flere. Så når vi kommer hjem til Norge til sommeren og tilfeldigvis møter noen som skulle spørre om vi har bruk for en gammel bærbar PC i Mali, så er svaret at jo, det har vi bruk for! Vi har faktisk bare 5 PCer, men låner to.
Og for dem som lurer: Vi gjør PCene franske, med fransk programvare og klistrelapper på tastaturet for å få det fransk.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar