lørdag 26. april 2014

Radioarbeidet akkurat nå

Vi har besøkt radiostudio i Sevare. Her blir vi tatt i mot av lokalt ansatt radiotekniker. Han forteller at han har hendene fulle om dagen. Det skal gjøres opptak av helseprogram, andakter og opplesing av en bok (Veien til frelse) som er oversatt til fulani. Programmene skal deretter redigeres, og det skal legges til musikk og introduksjon før de kan kopieres og er klare til utsendelse. Det er 32 radiostasjoner over hele Mali som sender programmene fra radiostudio "vårt" Koolol Linjiila.

Vi spør om hvordan radioprogrammene på fulani blir tatt i mot.

 - Våre program har ord på seg å være av god kvalitet og er troverdige. Mannen som har ansvar for helseprogrammene for eksempel, har hatt det i mange år. Han har god faglig kunnskap og lang erfaring fra lokalt helsearbeid. Så han vet hva han snakker om når han i et 12 minutters program snakker om diare hos barn. Det merker folk og dermed lytter de ekstra godt etter, forteller radioteknikeren, og fortsetter:

- De som leser inn andaktene, har også lang erfaring. De har vært på radioen i mange år og er derfor kjente for mange av lytterne. Med ujevne mellomrom kommer det besøk til radiostudio i Sevare, besøk av fulanier som har hørt programmene på radio og som ønsker å møte en spesiell andaktsholder for å høre mere om det han snakket om. Dermed er det etablert en kontakt for undervisning i Bibelen og den kristne tro.
Radiostasjonen i landsbyen Ouellesebougou sør for Bamako sender de tilsendte programmene "våre"

1 kommentar:

  1. Flotte "Akkurat nå"-artikler - de kommer på nms.no i morgen :) Alt godt til dere! Hilsen Liv Olaug

    SvarSlett