lørdag 21. desember 2019

Ankomst Ngaoundéré - Kamerun

Lørdag kl 09.30 tøffet toget inn på Ngaoundere jernbanestasjon. Etter sigende er det lenge siden toget har ankommet så tidlig. Det er litt vanskelig å definere hva som er forsinkelse siden det ikke er gitt en fast ankomsttid, men alt som er før kl 11.00 regnes for å være svært bra.
I Yaoundé traff vi Fruisou Samuel og Marie Claire. Det ble et hyggelig gjensyn.
Togturen gikk helt fint. Vi delte 4-sengers sovekupé med to damer og et lite barn. På 1. klasse, naturligvis. Men ikke bli lurt av tallet 1 her. Det var enkel standard i svært gamle vogner. Togselskapet har noen nye, fine vogner, men de virker ikke nå, så de gamle måtte settes inn igjen. Bremsene på de nye vognene brøt sammen pga overlast av mennesker og gods i vognene...
I Ngaoundere ble vi hentet av sjåføren på det nye Centre d'accueil. Vi fikk tildelt en av leilighetene som ble brukt av enslige lærere ved Den norske skolen i gamle dager. Det gamle internatbygget huser nå blant annet resepsjonen for det nye kurssenteret. Selve skolen er omgjort til kursrom og spisesal for kursgjester.
Vi tar mer informasjon etter hvert. Nå skal vi på konsert med Gospel Singers. De holder gratiskonsert for barna på det katolske barnehjemmet i byen her.

Yaounde stasjon



Den norske skolen, - som nå er kurssenter.

Skolens internat, som nå blant annet huser kurssenterets resepsjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar