mandag 23. desember 2019

Prosjekt "Fremtidens barn"

I kveld har vi vært på "Barnas julefest". Eller for å være mer presis; de foreldreløse barnas julefest.
Helsearbeidet i Den Evangelisk-Lutherske kirken i Kamerun har et NMS-støttet prosjekt for 134 foreldreløse barn/barn fra fattige familier. En stor del av disse var samlet i kveld for å vise fram sang, dans og sketsjer som de hadde øvd inn.
Det var kjempemoro å se hvordan de utfoldet seg med improvisasjon og komiske overdrivelser i sketsjene, - som alle hadde en moral (f.eks si nei til tvangsekteskap og ekteskap for mindreårige). De sang og danset og utfoldet seg i flere timer.
Avslutningen var utdeling av gaver. Til å dele ut gavene ble det utpekt viktige besøkende, som f.eks "representant for NMS" madam Else.
Prosjektet drives og ledes av lokalt ansatte, men NMS-misjonær Eline Rangøy har en rådgiverrolle. Prosjektet skaffer fosterhjem, hjelper til med å få på plass identitetspapirer, skaffer skolemateriell og organiserer samlinger med oppfølging av fosterfamiliene og barna. Hurra for et flott prosjekt!
Festen ble holdt på gårdsplassen der pasientene ved poliklinikken ved Hopital Protestant venter på å få komme inn til lege eller sykepleier,

Dansegleden, og ferdighetene, er helt på topp i Kamerun.

Alle kan danse, - men noen kan det bedre enn andre!


Ettåringen på bildet hører til den eneste norske misjonærfamilien her i Ngaoundere nå.

1 kommentar: