mandag 16. desember 2019

Innholdsrik søndag

Vi startet dagen med gudstjeneste i en kirke vi ikke har vært i før. Det var etter vår tid at mange av dem vi besøker her, begynte å gå i denne kirken. Vi ble behørig presentert, og vi kjente igjen mange. Helge hadde kontakt med flere av menighetslederne i 2012 og 2013 i forbindelse med at de fleste kristne i nordområdene flyktet sørover på grunn av okkupasjonen. Et par av dem strevde med å kjenne igjen navnet. Under presentasjonen i kirken uttalte Helge navnet sitt med norsk trykk på stavelsene og sunnmørsk e. Da vi bodde i Mali, pleide Helge å uttale navnet sitt med vokaler og trykk omtrent slik en franskmann vil lese det. Små nyanser gjør forskjeller. Språk er komplisert!

Flere gjensyn ble det etter hvert. Vi var hjemme hos Moussa og Fatima, med datteren Dicko Malia. Etterpå spiste vi hos Suzanne og Moïse og traff Hama som nettopp hadde startet juleferien. Han studerer jus på andre året. Det er kjempeflott! Han har sin bakgrunn fra den nordligste av menigehetene "våre", oppvokst i det man kan kalle enkle kår.

Og hvis noen synes vi er litt upresise med navn og annen informasjon her, så stemmer det. Slik er Mali blitt! At det var sikkerhetskontroll ved inngangen til kirka, sier sitt.

Gudstjeneste i en etablert baptistmenighet (altså utenfor vår organisasjon). To kor skaper liv i gudstjenesten, ett som synger på fransk og ett som synger på bambara. Afrikanske rytmer, men moderne instrumenter. Det er fint å være på gudstjeneste i Mali. 

1 kommentar: