mandag 16. desember 2019

Gjensyn er flott!

Nok en innholdsrik dag er over, Vi startet på kontoret til organisasjonen vår. Endelig fikk Helge se huset som han var med og planla, men måtte forlate allerede før veggene var ferdige. Huset er nå tatt i bruk, men ikke som bolig, som det opprinnelig var tenkt. I planene lå det imidlertid at huset kunne omgjøres til kontorer, noe det er i dag.
Alt så for øvrig bra ut. Alt, unntatt et trappetrinn. Helge hadde instruert arkitekten som var innleid til å føre tilsyn med entreprenøren som bygde huset, at trappene måtte ha lik høyde på alle trinn. Det ble likevel den maliske varianten. Man begynner nederst, og da blir ofte øverste trinn enten for lavt eller for høyt …. (Her ble det for høyt!)
Bortsett fra det er alt vel her. Gode møter på kontoret. Gamle kjente. Sjåføren i organisasjonen ordnet et møte med kokka som vi hadde i huset. Hun drev nå en liten "gaterestaurant". Der fikk vi god mat og en god prat. Så bar det videre til hun som var administrasjonsleder i organisasjonen vår. Hun er malisk og nå innvalgt til nasjonalforsamlingen ("stortingsrepresentant med andre ord) her. Det ble lunsj nr 2 og et både hyggelig og interessant møte.
Neste post på programmet var besøk på en privat høyskole som utdanner teologer på masternivå. NMS har støttet utviklingen av denne høyskolen i mange år, og Else har hatt mye med rektoren å gjøre. Det ble også et hjertelig gjensyn. Her traff vi også taleren fra kirken i går, han som Helge intervjuet for Misjonstidende i forbindelse med flyktningestrømmen fra nord i 2013. Nok en hyggelig prat!
En storartet dag! Nå er det pizza på en ekte italiensk restaurant sammen med venner fra bibelgruppa som vi hadde den gang vi bodde her. I gruppa var det misjonærer og "vanlige" fra Nederland, Kongo, USA og Nigeria. Noen har reist, og to tyskere er kommet til. Internasjonalt skal det være.

Det nye huset hvor administrasjonen i organisasjonen vår har kontorer nå. 

Else og "stortingsrepresentanten" hjemme hos henne. 
Teologisk høyskole. NMS har gitt gode bidrag til byggeprosjektet. Kjekt å se det ferdig og tatt i bruk med 30 studenter (pluss 17 fjernundervisningsstudenter). Vår organisasjon har én student her (bibeloversetteren).
Gjensyn med Ami i hennes gaterestaurant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar